Раздаването на стартовите пакети за спортното събитие в Сребърна ще започне в събота

Това важи за гостите на събитието, които ще пристигнат ден преди състезанието на 7 октомври

Стартовите пакети за участниците в спортното събитие Srebarna Trail Run ще се раздават още в събота, 6 октомври, от 14 часа, на паркинга на Природонаучния музей в с. Сребърна. Това важи за гостите на събитието, които ще пристигнат ден преди състезанието на 7 октомври (неделя). Те ще имат възможност да посетят Природонаучния музей, да се разходят по туристическите пътеки и да научат любопитни факти за защитената територия от орнитолози. За децата са предвидени арт-работилнички и игри.

Регистрацията, раздаването на пакети и техническата конференция ще се проведат на 7 октомври (неделя) след 9.00 часа. Състезанието за дистанциите 3, 7, 13 и 21 км ще започне в 11.00 часа пред музея.

Организаторите от Клуба по бегови спортове в Русе „Runners of Ruse“ са подготвили стартови пакети, съдържащи  дрехи и аксесоари за бягане, изработени специално за състезанието, и здравословни храни. Всеки завършил участик ще получи медал с неповторим дизайн, изработен  специално за събитието.

Над 200 участници от цялата страна и Румъния се очакват за  първото по рода си любителско състезание по бягане в биосферен парк „Сребърна“. Клубът за бегови спортове организира това събитие съвместно с екоинспекцията, с подкрепата на социално отговорни фирми от Русе и областта. Идеята е да се разпространят добри практики за активен, здравословен и екологичен начин на живот, като същевремено популяризират защитената територия и възможностите за екотуризъм.

 

Актуална информация във връзка с провеждането на Srebarna Trail Run се публикува в социалната мрежа на адрес: https://www.facebook.com/events/304009466826162/.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)