Над 200 участници от България и Румъния ще се включат в събитие в биосферен парк „Сребърна“

Над 200 души от цяла България и съседна Румъния са заявили участие в спортното събитие Srebarna TrailRun 2018, което ще се проведе на 7 октомври (неделя), на територията на  биосферен парк „Сребърна“. Това сочат данните от предварителните регистрации. Организатор на състезанието е  Клубът по бегови спортове в Русе „Runners of Ruse“, с подкрепата на РИОСВ – Русе. Трасетата са с дължина 3, 7, 13 и 21 км и очакват бегачи на възраст от 3 до 60 години.  

Спортният празник, посветен на 70-годишнината от обявяване на „Сребърна“ за защитена територия  ще започне още в съботния ден – на 6 октомври, с опознавателни разходки за наблюдение на птици, арт-ателиета за най-малките участници и гости на събитието в Природонаучния музей, игри и други забавления. Предвижда се двудневен базар на паркинга пред музея в с. Сребърна.

Подобно събитие се организира за пръв път на територията на парка. Идеята на организаторите е да разпространят добри практики за активен, здравословен и екологичен начин на живот, като същевремено се популяризират защитената територия и възможностите за еко-туризъм.

Условията за участие и информация за състезанието и съпътстващите прояви ще се публикуват на интернет страниците на Клуба по бегови спортове: https://runnersofruse.com, на екоинспекцията: http://www.riosv-ruse.org/, и в социалните мрежи на адрес: https://www.facebook.com/events/304009466826162/.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден