Кметът Пламен Стоилов се срещна с европейския шампион Християн Стоянов

Г-н Стоилов връчи знаме „Русе“ на Християн Стоянов и му пожела много перспективни начинания и победи

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с Християн Стоянов, който стана европейски шампион по лека атлетика в бягането на 1500 метра, група T46, на първенството за хора с физически увреждания в Берлин, Германия. На срещата присъстваха още легендарната ни лекоатлетка Анелия Нунева и Евгени Игнатов - председател на СЛАК „Дунав“ – Русе.

Християн е участник в редица световни и европейски първенства. От една година е лекоатлет на СЛАК „Дунав“ – Русе, а негов треньор е Евгени Игнатов. Това е първият златен медал за България от Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания при мъжете. Стоянов има златни, сребърни и бронзови медали, спечелени на световни първенства, също така е и двукратен национален шампион на 1 500 и 3 000 метра в зала при младежите до 20 години.

Г-н Стоилов връчи знаме „Русе“ на Християн Стоянов и му пожела много перспективни начинания и победи. „Изключително важно е да има такива надежди като теб, които да дават подкрепа на останалите“, каза русенският градоначалник на младия състезател и му пожела успех на предстоящото състезание през октомври, както и на участието му в Международния „Пробег на свободния дух Гюргево – Русе“, който ще се проведе утре.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов