Агенция за трансгранична трудова мобилност откриха в Русе

Дунав

28-09-2018, 07:46

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Пламен Стоилов към Игнат Канев: "Русенци Ви обичат и ценят"

Официалното откриване на Агенцията за трансгранична трудова мобилност „Виза“ като нова структура в състава на Българо-румънската търговско-промишлена палата беше оповестено по време на пресконференция.

Изпълнителният директор на Палатата Елеонора Иванова изтъкна, че БРТПП въвежда нов тип услуги за българските и румънските работодатели, които се интересуват от наемане на персонал от съседната страна. По този начин Палатата разширява обхвата на подкрепата си за българския и румънския бизнес, а също така и за изграждането на обединен и добре развит трансграничен регион. Функционалността на създадения сайт на Агенция „Виза“ представиха съветниците на Агенцията Десислава Пенчева и Георги Георгиев.

Беше обявено и основаването на лицензиран Център за професионално обучение с 10 професии, а също така и предстоящите през месец октомври обучения по ключови компетентности, предназначени за хора, търсещи работа и работодатели: ефективна комуникация с колеги и клиенти; общуване през границата; предприемачество на работното място.

Участниците в пресконференцията станаха първите зрители на филма, който от ноември ще популяризира услугите на Агенция „Виза“ чрез социалните мрежи и медиите в трансграничния регион. След пресконференцията те бяха поканени да разгледат новия офис на Агенцията на ул. „Войводова“ 12-14.

Още едно събитие отбеляза началото на Агенция „Виза“ – първата координационна среща на експертите от българо-румънската мрежа, работещи в сферата на заетостта, с чиято подкрепа Агенцията ще предоставя услуги по конкретни казуси на трудовата мобилност между България и Румъния. 

По случай официалното откриване на Агенция „Виза“ изпълнителният директор на БРТПП Елеонора Иванова получи поздравителен адрес от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в който се изтъква положителният ефект на новата инициатива върху българския и румънския бизнес, както и върху развитието на отношенията между страните в трансграничния регион.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов