Повечето знаци и светофари в София са неправилно поставени

Животът

27-09-2018, 12:34

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Камион прегази жена в кв. "Орландовци"

Нов тежък инцидент на пътя. Камион прегази жена в кв. "Орландовци". Тя е загинала на място. Сигналът е бил подаден в 12:35 часа вчера. Самосвалът е бил спрял на светофар. В този момент обаче възрастната жена е тръгнала да пресича улицата. Когато шофьорът потеглил, вероятно заради височината на превозното средство, не я е видял и е минал буквално през нея.

Мъжът, управлявал камиона, дори не е разбрал какво се е случило, докато не е бил догонен на метри от мястото на инцидента от други шофьори, станали свидетели на трагедията. Той е задържан и към момента се води разследване.

Според Диана Русинова от Института за пътна безопасност инфраструктурата по българските пътища е ужасяваща. "Имайки предвид съществуващата инфраструктура, инцидентът не ме учудва. Тези инциденти ще стават все по-чести, защото не се вземат мерки. От Института за пътна безопасност на 10 октомври организираме в Интер Експо център форум за пътната безопасност. Поканили сме много български политици, поканили сме и Румен Радев, както и много пътни експерти от Европа", обясни още Русинова пред България он еър.

По думите ѝ както пешеходците и автомобилите са поставени пред абсурдната ситуация да не знаят какво се случва. "Масово в столицата не се слагат правилно знаците, светофарите пък не отговарят на изискванията", твърди тя.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов