Областният управител се срещна с посланика на Федерална Република Германия

Поводът за посещението на посланика е честването на 135 години Дойче шуле в Русе

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров заедно със своя заместник г-н Валентин Колев се срещнаха с посланика на Федерална Република Германия в Република България Н.Пр. г-н Херберт Салбер.

Поводът за посещението на посланика е честването на 135 години Дойче шуле в Русе.

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между България и Германия в област Русе в сферата на икономиката, образованието и културата.

Също така дискутирани бяха и някои значими за региона и страната проекти като тези за изграждането на автомагистрала между Русе и Велико Търново, както и построяването на трети мост над р. Дунав, който да е при Русе. Споменато беше, че развитието на подобен тип инфраструктура ще насърчи немските инвестиции и в по-малките общини от територията на област Русе, където безработицата е по-висока.

Що се касае до образованието акцентът беше поставен върху значението на дуалното образование и обучението на специалисти, като по този начин би се подпомогнало и цялостното икономическо развитие.

Не беше подмината и темата, касаеща двустранните отношения между Русе и Гюргево, които за пореден път бяха посочени за еталон в партньорството по поречието на р. Дунав.

В края на срещата двете страни размениха протоколни подаръци, а Н. Пр. Салбер изрази своите отлични впечатления от Русенския регион и увери в готовността на Германия да засили сътрудничеството си с област Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов