Русенци отново шампиони на България в състезанията по полицейска лична защита и карате за служители на МВР

В надпреварата участваха над 30 отбора от цялата страна, представители на различни подразделения в МВР

От 13 до 15 септември 2018 г. в град Варна се проведе финален етап на Националния преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР.

В надпреварата участваха над 30 отбора от цялата страна, представители на различни подразделения в МВР.

ОДМВР – Русе взе участие с два отбора, с треньор Милен Атанасов и ръководител Станислав Станчев. Русенските състезатели премериха сили и в индивидуални срещи по карате „кумите”, състезаваха се и в „ката”.

Отборът „Русе -1” в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров  зае първото място и стана републикански шампион на България в „полицейска лична защита“. Другият ни тим „Русе – 2” в състав Теодор Иванов и Станислав Георгиев се класира на трето място в тази надпревара.

При индивидуалните срещи в дисциплината карате–комите, в категория до 75 кг, служителят на русенската областна дирекция на МВР Станислав Георгиев се класира втори, другият ни състезател в тази категория Светослав Бодуров стана трети. В категорията до 84 кг., в тази дисциплина, русенецът Александър Йорданов е шампион.

В „ката” състезателите ни също спечелиха призови места, като Светослав Бодуров се класира първи, а Александър Йорданов на трето място.

В отборното състезание по карате нашият тим трябваше да играе на финал с отбора на Академията на МВР, но заради сериозна травма на наш състезател, тя не се състоя и служебно победата бе присъдена на другия отбор. Така русенският отбор остана на втора позиция.

Служителите на ОДМВР - Русе обаче станаха шампиони на България, като заеха първо място в крайното комплексно класиране на Републиканските състезания по полицейска лична защита и карате за служители на МВР.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов