Локо (Русе) посреща „Светкавица“ на Градския стадион

И двата отбора нямат загуба досега

Локомотив (Русе) излиза срещу Светкавица (Търговище) в дербито от IV-и кръг на шампионата в Североизточната трета лига. Двубоят ще се играе на Градския стадион от 17:00 часа.

И двата отбора нямат загуба досега. Гостите от Търговище са лидери във временното класиране със седем точки. Русенските „железничари“ пък имат две победи от два мача, с пълен актив от шест точки, след като в предния кръг почиваха по програма.

„Излизаме за победа, защото трите точки са целта пред нашия отбор във всеки мач, независимо от противника“, заяви старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов в навечерието на дербито. „Тимът от Търговище е сериозен съперник и не случайно са първи в класирането. Този сезон са подсилили отбора си и имат високи цели. Ще бъде труден двубой за нас, но ние ще вложим всичко от себе си и се надявам да се поздравим с успех“, добави още наставникът на русенци.

Локомотивци ще бъдат без трима ключови играчи. Освен трайно контузеният капитан Живко Парашкевов, още двама пропускат мача срещу „Светкавица“. Мартин Иванов все още не е възстановен от травма, а острието Дениз Неджмиев ще отсъства от града поради лични дела. При тези обстоятелства се очаква Ивайло Кирилов да гласува доверие на по-младите играчи в отбора.

Футболният сблъсък между Русе и Търговище в Трета лига е поверен на варненска бригада с главен съдия Драгомир Драганов. Ще му помагат Мехмед Мехмед и Владимир Стефанов. Деян Боев е назначен за четвърти съдия, а делегат на БФС ще бъде Димитър Тодоров.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)