Близо 13 000 души от областта се включиха в тазгодишната кампания "Да изчистим България заедно"

Екипът на Областна администрация Русе заедно с Асоциацията по ВиК участваха за пореден път в най-мащабната доброволческа инициатива у нас, кампанията „Да изчистим България заедно“. Доброволците от администрацията чистиха района от Пантеона на възрожденците по посока Руското консулство.

За осма поредна година изключителна инициативност проявиха множество фирми, ведомства, училища и неправителствени организации от региона, а също и много граждани в днешния ден излязоха да почистят около блоковите пространства, където живеят.

Към 15.00 ч. в кампанията на територията на област Русе са се включили повече от 12500 души, което е своеобразен рекорд и към момента е с повече от 2000 души спрямо миналата година.

В национален план картината показва, че днес в страната се чистят над 1150 места, като акциите са подкрепени от всички 28 областни администрации и 265 общини, които се включват ежегодно в организираната от bTV Media Group кампания.

Тази година инициативата, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чисто място за живот в дългосрочен план е част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018, в която участват милиони доброволци от 150 страни.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)