Дарителите на чешмата до "Всех Святих" получиха свидетелство за дарение от Община Русе

Днес, зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков връчи свидетелство за дарение, подписано от кмета Пламен Стоилов, на братята Теодор и Валентин Цветкови. Документът беше официално предаден на Теодор, който преди година поде инициативата за изграждането на чешмата до храма „Всех Святих“. Община Русе съдейства за изграждането на ВиК отклонение и бетонна площадка, на която чешмичката вече е разположена.

На събитието днес присъстваха още председателят на църковното настоятелство при храм „Всех Святих“ отец Милен Цветков, който освети новата придобивка, както и представители на двете фирми, безвъзмездно подпомогнали изграждането на чешмата – „Вегак“ ЕООД и „Атанасов и Ко“ ООД.

Теодор Цветков благодари на Общината за помощта и сподели, че се надява повече хора да последват примера му. Инж. Наков призова русенци да вършат добри дела, следвайки посланието, написано върху чешмата: „Нека всеки, който пие от тази чешма да се опита да бъде по-добър човек.“Снимка на Деня

Щрихи от Плевен