Министърът на образованието разгледах най-новата детска градина в града

Министърът на образованието Красимир Вълчев и народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова разгледаха днес най-новата частна детска градина в Русе. Заедно с тях бяха началникът на Регионално управление на образованието в Русе Росица Георгиева, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Русе Сашо Щерев.

Домакинът – д-р Кирил Панайотов, сподели с гостите, че детската градина отвори врати в началото  на този месец. Тя се намира в ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ № 36. Частна детска градина „Дъга - Русе“ е част от доказалите се със своя професионализъм Лечебни заведения „Медика“. Ръководството, подсигуряващо качествено здравеопазване, сега се е заело с предоставянето и на качествено обучение и възпитание на младото поколение.

„ЧДГ „Дъга - Русе“ разполага с 4 групи за деца от 2 до 7 години, както и с яслена група. Предвижда се в детската градина да бъдат провеждани логопедични диагностики и терапии, също така и психологично обследване два пъти годишно. Занималните се обновяват по заложен график, за да посрещнат своите възпитаници с изцяло ново обзавеждане и оборудване. Реконструира се и просторният двор с места за забавления, подходящи за деца от различни възрастови групи. В началото на 2019 г. ще отвори врати и плувен басейн в сградата, както и други съоръжения, които благоприятстват психо-емоционалното развитието на децата. Детското заведение се намира на тихо, спокойно и безопасно за децата място“, обясни д-р Панайотов.

ЧДГ „Дъга - Русе“ разполага със собствена кухня, като ежедневното меню на децата се изготвя от лекар-диетолог. Продуктите за детската храна са директно от сертифицирани фирми с гарантиран произход.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов