Мирослав Петров: Съединението е национална кауза на българския народ

Нека никога не забравяме убедителния исторически урок, че съединението прави силата, за да пребъде България, каза той в словото си

"Преди 133 години наскоро освободената от османско робство България смело заявява, че е готова да отстоява своята цялост. На шести септември 1885 година, въпреки волята на Великите сили и с ясната равносметка за дързостта и международния отзвук на този акт, България обединява своите разкъсани половина в едно цяло, в една държава, в една общо бъдеще”, каза областният управител Мирослав Петров, който днес присъства на ритуала по повод Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

В словото си за празника областният управител Мирослав Петров подчерта още, че Съединението е национална кауза на българския народ, която е отстоявана с респектираща решителност, за да се случи споделеното национално живеене на един изстрадал, но горд и непоколебим народ.

"Нека никога не забравяме убедителния исторически урок, че съединението прави силата, за да пребъде България!”, призова Петров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов