Русе се включва в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ на Радио FM+

За поредна година, Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете" и насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

През последните няколко години, чрез изпълнението на редица инфраструктурни проекти, Община Русе предприе мерки, с които да направи пешеходната зона в града по-безопасна за гражданите и най-вече за децата. С наближаването на първия учебен ден, Радио FM+, с подкрепата на осем български общини, стартират вече традиционната инициатива „Убий скоростта, спаси дете“, с която да напомнят на водачите, че нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете.

Община Русе ще вземе участие в кампанията и тази година. В града предстои да се монтират информационни табели на ключови кръстовища и в близост до училища. На задните стъкла на превозните средства от градския транспорт ще се позиционират стикери с логото на „Убий скоростта, спаси дете“. Официалната част на кампанията ще се състои на 14 септември, от 11 часа. Тогава ще бъдат боядисани четири броя пешеходни пътеки на натоварени кръстовища в града – две на бул. „Цар Освободител“ и две на ул. „Плиска“. В ефира на радио FM+, редица известни личности, сред които Теди Москов, Калин Врачански, Михаела Маринова, Ути Бъчваров, Юлиян Вергов, Георги Господинов, Хилда Казасян и други, ще призовават към толерантност на пътя.

Сред общините, подкрепили инициативата са още Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Благоевград, Община Велико Търново и Община Стара Загора. „Убий скоростта, спаси дете“ се провежда с любезното съдействие на Оргахим АД-Русе, Роберт Бош-България и OMV България.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов