5 човека са пострадали при пътни инциденти вчера в Русенско

Крими

04-09-2018, 12:48

Снимка:

ruseutre.bg

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Това информират от пресцентъра на МВР

73-годишен мъж е пострадал като пътник в лек автомобил при катастрофа на разклона за с. Николово по пътя ІІ-21. Инцидентът е възникнал вчера сутринта, около 08:49 часа. Изпратените на място служители на полицията са изяснили, че до произшествието се е стигнало, след като водачът /50 г./ на лек автомобил „Москвич 21412“ не изпълнил задължението си да контролира непрекъснато МПС, като при използването на спирачната уредба колата се е завъртяла и със дясна странична част е блъснала отзад изчакващ, за да извърши маневра ляв завой, автомобил „Ауди“.  Пострадалият пътник е бил на задната седалка в москвича. Той е отведен за преглед в УМБАЛ „Канев“ в Русе, където му е установено  натъртване в областта на дясното бедро, след което е освободен за домашно лечение.

По същия път II-21, вчера около 12:15 часа в района на километър 29+700 в посока град Русе е станала друга катастрофа с лек автомобил „Рено Еспейс“ със силистренска регистрация, който по време на движение се е отклонил вляво, напуснал е платното и се е блъснал в крайпътно дърво. При удара са пострадали водачът /22 г./, който след преглед в болница е освободен с диагноза - натъртване в областта на двете раменни стави, както и пътничка на предната седалка /31 г./, която е получила фрактура на дясна ключица, също освободена за домашно лечение след преглед. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на сектор „Пътна полиция“-Русе.

Пътните полицаи вчера са изяснявали и инцидент между два електрокара, при който е пострадал един от водачите. Произшествието е станало в складово помещение на фирма, намираща се на бул. Липник в Русе. На местопроизшествието униформените са установили, че 23-годишен водач на електрокар при движение на заден ход не се е убедил, че пътя зад него е свободен и със задната част на машината е блъснал в лява странична част намиращ се зад него друг електрокар, вследствие на което е затиснат левия глезен на другия водач 28-годишен мъж. Пострадалият електрокарист е прегледан в болница, след което е освободен за домашно лечение с  диагноза - натъртване и охлузване в областта на глезена. Като причина за инцидента полицаите са документирали - неправилна маневра на заден ход.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)