През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН-Русе са излизали 5 пъти по сигнали за произшествия

Крими

31-08-2018, 13:33

Снимка:

ruseutre.bg

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

РДПБЗН-Русе с богата програма за професионалния си празник

През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН-Русе са излизали 5 пъти по сигнали за произшествия. За времето от 17:22 до 18:10 часа служители от РСПБЗН-Сливо поле с един автомобил са гасили запалени сухи треви в гр. Сливо поле, кв.“Сливица“. Произшествието се е разпростряло на площ от около 1000 кв.м. и е било изгасено с около 1000 л. вода.

В 19:10 часа е постъпил сигнал за пожар в къща в с. Сандрово. Към адреса са изпратени пожарникари от РСПБЗН-Сливо поле с един автомобил.  При пристигане се установява, че гори туристическа газова бутилка, заради неправилно ползване. Изгасили са я. При инцидента няма пострадали, но са нанесени щети по мебели, стени и тавани.

В 19:50 часа  е получено обаждане, че на ул. Изгрев в Русе има разлив по пътното платно, вероятно от транспортно средство. На място са изпратени екипи на Първа РСПБЗН-Русе и сектор Специализирани оперативни дейности. Установено е, че е разлята течност с неустановен произход, без цвят и мирис, като ивицата е била с продължение до изхода на Русе в посока Варна. За случая е подаден сигнал към РИОСВ.

Тази нощ в 01:28 часа в пожарната е сигнализирано за запалени пластмасови контейнери в русенския квартал “Дружба-3“, на ул. Изола планина, до бл.6. Загасени са от екип на Първа РСПБЗН-Русе с около 400 л. вода на площ около 3 м². Предполага се, че причината за запалването е детска игра с огън, тъй като свидетелите видели деца да бягат от мястото на произшествието.

В 02:58 часа тази нощ е постъпил сигнал за пожар в автомобили на ул. Света Петка в Русе. Седем служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са пратени на местопроизшествието. При пристигане те установяват, че горят лек автомобил „БМВ“ с русенска регистрация и лек автомобил „Мазда“ с чужд регистрационен номер, като е бил засегнат и паркиран в близост „Форд Фиеста“ с русенска регистрация. Пожарът е загасен с около 2000 л. вода на площ около 20 кв. м. Първите две коли са напълно унищожени от огъня, а по третата са нанесени щети по предната част. Случаят се разследва от ОДМВР – Русе. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията и по случая е заведено досъдебно производство. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов