Общински младежки дом с блестящо представяне на фестивал в Италия

В тазгодишното издание се включиха групи от България, Хърватска, Израел, Кипър, Турция, Гърция, Русия и др.

Танцово студио „Импулс”, мажоретен състав „Екстрийм“ и вокална група „Приста” към Общински младежки дом – Русе се представиха блестящо на 10-тия международен фестивал „Sopra vista” в Брачиано, Италия. В тазгодишното издание се включиха групи от България, Хърватска, Израел, Кипър, Турция, Гърция, Русия и др.

Фестивалът се проведе в две вечери, като първата участниците представиха атрактивно дефиле по главната улица на град Брачиано. Българската група развя националния трибагреник и знамето на Община Русе, а туристи и италианци се снимаха с атрактивните участници от България. В първия концерт пред един от най-известните замъци в Италия, момичетата от балет „Импулс” с хореограф Петя Бонева се представиха с прецизни изпълнения върху фолклорни обработки. Мажоретките от „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова представиха различни композиции и бяха едни от най-атрактивните участнички във фестивала, а вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска покори сърцата на публиката

При награждаването на участниците от Общински младежки дом – Русе и техните ръководители - с плакет, купа и грамота, директорът на фестивала Роберто Кастелини  отправи покана към русенци за участие във фестивала и следващата година. „Русе се представи блестящо и вдъхновяващо, с истинско присъствие на сцената. Благодарим на Община Русе, на Общински младежки дом – Русе, че ни подарихте това вълнуващо преживяване”, заяви  артистичният директор на фестивала Светлана Руменова. От името на русенската група, директорът на Младежкия дом Красимира Николаева подари на организаторите шарж на русенския художник Валентин Георгиев, а директорът на дирекция „Култура и образование“ г-жа Ирена Петрова приветства участниците и пожела успех на следващите издания на международния фестивал.

Извън фестивалната програма, децата успяха да разгледат част от красивата и топла Италия като посетиха Венеция, Верона, Рим и Сан Джиминяно. Участието във фестивала „Sopra vista” стана факт, благодарение и на подкрепата на Община Русе, общинска фондация „Русе – град на свободния дух”, която традиционно подпомага изявите на талантливите русенски деца, както и със съдействието на русенската фирма „Ас Строй“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов