Фандъкова: Започна възстановяването на Розариума в Борисовата градина

В градината до колелото на трамвай 5 се изграждат нови алеи, осветление, поливна система, две детски площадки, озеленяване

"Започна ремонтът и възстановяването на Розариума в Борисовата градина. Това е един от десетте обекта от зелената система на града, по които се работи в момента", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на възстановяването и изграждането на градината при колелото на трамвай №5, предават от общината.

"Ремонтът на градинката при колелото на трамвай №5 трябва да приключи до края на годината. Миналата година направихме цялостно саниране на 26-о училище в кв. „Княжево“ с ремонт на двора. Това е едно от малкото училища в София, които е изцяло ремонтирано. Тази година строим нова сграда на детска градина за 2 групи, заедно с физкултурен салон. Санираме и модернизираме старата сграда. Това са сериозни инвестиции и то в най-важното – в децата", каза кметът Фандъкова.

"В градината до колелото на трамвай 5 се изграждат нови алеи, осветление, поливна система, две детски площадки, озеленяване. Ще бъде възстановена и чешмата, която е на пътя към Витоша. Най-важният проект, който предстои за квартала е реконструкцията на трамвайната линия номер 5, която се предвижда да започне през пролетта на новата година. Възстановяването на Розариума в Борисовата градина е един много важен проект, който включва и озеленяване със засаждане на нови рози. Предвиждаме да поставим и надписи с видовете рози", обясни тя.

Приключва реконструкцията на входа на Южния парк от към бул. „Гоце Делчев“. Работи се и по реконструкцията на „Северен парк“, на „Западен парк“, изгражда се парк „Въртопа“. "Очакваме да бъде избран изпълнител за парка около езерото в ж.к. „Дружба“ и парка „Заимов“, заключи кметът.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)