Успешно представяне на русенци в първия етап на "Детска мелодия на годината"

Фестивалът започна на 22 март. В продължение на 2 месеца, композитори и текстописци са писали детски песни, след което комисия е отсяла 14 от тях. Тези песни намериха своя изпълнител след проведени кастинги в 12 областни града - Шумен, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен, Монтана, Бургас, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и София.

От явилите се над 340 деца, всеки от авторите е избрал изпълнител за своята песен. Сред тях е 8 годишният Мартин Сиромахов от гр. Русе. Той ще представи песента " На плажа" с музика: Георги Джилянов, текст: Георги Джилянов и Борислав Ганчев, аранжимент: Георги Цветков. Предстои избраните деца да запишат песните в студио и да направят клип, който ще се излъчва в телевизионния и интернет ефир. Фестивалът ще завърши на 22 декември с гала концерт в Зала 1 на НДК, София, където ще бъде избрана детската песен на годината.

Организаторите на фестивала,впечатлени от многото талантливи деца, решиха да дадат още една трибуна на изява и организират конкурс "Гласовете на детската мелодия на годината". До него освен избраните от авторите деца бяха допуснати всички деца, впечатлили с талант и вокално майсторство по време на прослушванията. Сред тях са и няколко русенчета: Бориса Кунева, Стефания Горнячка, Кристина Баракова и ВГ "Приста" и ВГ "Приста джуниър".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов