Четирима носители на „Кристална лира” участват в балетния шедьовър "Дон Кихот"

На 25 юли от 19 часа взала Опера, ще се насладим на изкуството на трима от най-изявените премиер–солисти на Софийска опера и балет – Никола Хаджитанев, Росен Канев и Трифон Митев.

Росен Канев и Трифон Митев са от учениците на Румен Рашев – премиер-солист на Софийска опера и балет от близкото минало, а сега изтъкнат хореограф и балетен режисьор. И двамата са участвали в трупата за съвременен балет „Арабеск”, премиер-солисти са на Софийска опера и балет, гостували са в различни балетни постановки в оперни театри у нас и в чужбина, носители са на престижни балетни награди, а заедно с по-младия Никола Хаджитанев, са удостоени с „Кристална лира” на СБМТД.

Техният колега Никола Хаджитанев е едно от най-младите попълнения в балетната трупа на Софийска опера. Критиците не пестят комплиментите си за него – талантлив, млад, красив, успешен, с тяло като на скулптура от Микеланджело. Можем да допълним, че е достоен наследник на балетните традиции в България и вече е добил славата на един от най – титулованите млади балетисти на България. Освен с балетните си изяви, Никола стана известен с участието си в снимките на италианския сериал „Целувам ръце” през 2012 год., където си партнира със звезди от съвременното българско кино – Фахрадин Фахрадинов, Марта Вачкова и др.

Една дама блести в това мъжко обкръжение – Весела Василева. Вече над 10 години примабалерина на Държавна опера – Русе, Весела събира овациите на публиката с перфектното си изпълнение на централни роли във всички балетни спектакли на операта. Любителите на балетното изкуство ще се насладят на участието на Весела Василева в една от коронните й роли – Китри в „Дон Кихот” на Лудвиг Минкус, за която през 2016 година тя също получава наградата „Кристална Лира”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов