Министър Кралев и кметът Спартански са обсъдили състоянието на спортната инфраструктура в Плевен

Доизграждането на закритата спортна зала „Арена Плевен” - сред обсъжданите теми

Лошото състояние на спортната инфраструктура в град Плевен обсъдиха на среща в края на миналата седмица министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът Георг Спартански. Срещата се състоя със съдействието на народния представител Пламен Тачев, съобщават от пресцентъра на общината. Тема на разговорите са били нуждата от ремонтни дейности в залите „Спартак” и „Балканстрой”, липсата на отопление в закритата лекоатлетическа зала, която е държавна собственост, изграждането на открито лекоатлетическо игрище зад стадион „Плевен”, за което от години е депозиран проект от Община Плевен, както и доизграждането на закритата спортна зала „Арена Плевен”.

Министър Кралев показа познаване на всички тези проблеми и заяви готовност за съдействие при тяхното решаване, коментира Георг Спартански. Като начало Община Плевен трябва в кратки срокове да представи приблизителни количествено-стойностни сметки за ремонт на зала „Балканстрой” и осигуряване на отопление в зала „Спартак”, която беше рехабилитирана със собствени средства миналата година, разказа кметът.

Според Красен Кралев по-реалистично е да се концентрират усилия за доизграждане на „Арена Плевен”. В тази връзка би трябвало да се преработи проекта за съоръжението, така че да останат средства и за откритото лекоатлетическо игрище. Другият вариант е изграждането на игрището да се финансира и извършва поетапно.

Срещата беше навременна и съдържателна, от страна на Община Плевен ще бъде направено всичко необходимо за по-бързото разрешаване съвместно с държавата на наболелите въпроси със спортната инфраструктура, категоричен беше Георг Спартански.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)