Проект дава възможност на студенти да се запознаят с иновативни технологии

Студенти от Русенския университет ще могат да се обучават на новата система за автоматично дозиране и смесване на смазочни масла

Студенти от Русенския университет ще могат да се обучават на новата система за автоматично дозиране и смесване на смазочни масла, изградена от Приста Ойл Холдинг по проект, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност".

По време на заключителната пресконференция на екип по проекта стана ясно, че внедрената иновативна система за автоматично дозиране и смесване, приложена в мобилен и стационарен вариант, е изцяло ново и алтернативно решение на конвенционалните способи за смесване на смазочни масла. Това от своя страна създава потенциал за последваща успешна пазарна реализация на произведените продукти.

Участници в заключителното събитие бяха зам.-ректорът на университета – проф. Пламен Даскалов, деканът на МТФ – проф. Бранко Сотиров и представител на Кариерния център на висшето училище, а сред изпълнителите на проекта е доц. Тихомир Тодоров от Машинно технологичния факултет на Русенския университет.

Студенти, които се обучават в специалностите „Автоматизация на производството" и „Електроинженерство" могат да бъдат сред тези, които ще преминат стаж или практика и да се запознаят с новоизградената иновативна система. Стойността на проекта BG16RFOP002-1.001-0323-C01 "Инвестиции за внедряване в производството на иновативно решение за дозиране и смесване на смазочни масла, в мобилен и стационарен вариант" е 2 410 000.00 лв., от които 1 024 250.00 лв. европейско и 180 750.00 лв. национално съфинансиране.

Проектът е финансиран в рамките на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 по процедура BG16RFOP002-1.001 "Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" със средства, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов