Знаме "Русе" за момичетата от СКБ "Дунав Русе 2016"

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, кметът Пламен Стоилов връчи знаме „Русе“ на момичетата от Спортен клуб по баскетбол „Дунав Русе 2016“ по повод завоюваните от тях сребърни медали на републиканското първенство, провело се в Самоков. На срещата присъстваха още зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, началникът на отдел „Култура и образование“ Ирена Петрова, спортният директор на клуба Филип Виденов, финансовият директор Младен Ганчев и старши треньорът Руслан Русев.

Ръководството на СКБ „Дунав Русе 2016“ благодари на Община Русе за указаната до момента подкрепа, а г-н Стоилов изрази готовност да съдейства за развиването на тази школа, в чието лице вижда бъдещето на баскетбола в град Русе. Спортистките бяха подготвили подаръци за г-н Стоилов – медал и фланелка от официалния им екип, както и книга с историята на баскетбола в Русе – „Дрибълът на посветените“ от Александър Недков.

На финалите на държавното първенство по баскетбол за момичета U14 в Самоков, отборите на „Дунав Русе 2016“ и „Рилски спортист“ - Самоков спечелиха категорично полуфиналните си срещи и бяха единствените без загуба в групите си с актив 6-0. В първия полуфинал русенки се наложиха над „Доростол“ - Силистра с 86:67, а домакините на финалите надвиха „Шампион 2006“ – София с 69:47. Малко не достигна на „Дунав“ да спечели златните медали. На финала момичетата на треньора Руслан Русев отстъпиха с 56:60 на домакините от Самоков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов