6 сигнала са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе през почивните дни

6 сигнала са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе през почивните дни. На 14 юли в 10:10 часа служители от Сектор СОД с един автомобил са били пратени да окажат съдействие на РД „Гранична полиция“ за издирване на удавник в лимана на западна промишлена зона в гр. Русе. По-късно през деня в действията се е включил и водолазен екип на РДПБЗН-Велико Търново.

Вчера за времето от 10:41 до 11:15 часа  екип от Втора РСПБЗН-Русе е пратен за гасене на пожар в скара на дървени въглища, възникнал в търговски обект на бул. Липник в Русе. При инцидента няма пострадали хора, нанесени са щети на постройка, тип навес. Пожарът е ликвидиран на площ от около 4 m2. Според огнеборците, най-вероятната причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.

Миналата нощ, екипи на РДПБЗН са реагирали на три сигнала за инциденти. В 20:53 часа е получено обаждане за пожар в лек автомобил в с. Горно Абланово. Към мястото на произшествието е изпратен екип от РСПБЗН-Две могили. Запалването е възникнало в лек автомобил “Ауди 80“, заради техническа неизправност. Пожарникарите са го потушили на площ от около 5 m2. Пострадали хора няма.

По-късно, за времето от 21:12 до 22:05 часа, пожарникари от Първа  РСПБЗН-Русе са изпратени да окажат съдействие при ПТП с лек  автомобил на главен път Русе – Бяла, в района на „Мойсев баир“. Водачът на катастрофиралия автомобил е изваден от купето и предаден на екип на ЦСМП. 

Половин час след това, около 21:45 часа, беленските огнеборци са се отзовали на сигнал за пожар в отпадъци в сметището на гр. Бяла. Произшествието е ликвидирано на площ от около 500 m2. Няма пострадали и щети.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов