Облагородяват района около паметника на жертвите на комунизма и тоталитаризма

По инициатива на депутата Пламен Нунев

По инициатива на народния представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев ще бъде облагороден районът около паметника на жертвите на комунизма и тоталитаризма в града. Предстои поставяне на нови плочки и оформяне на пространството около самия монумент по подходящ начин.

Самият народен представител днес почисти паметника от драсканици. „Длъжни сме да уважаваме паметта на загиналите и пазим спомена за престъпленията на комунизма, които промениха развитието на България за около половин век и сломиха хиляди човешки надежди за по – добър живот“, сподели Нунев.

Само преди близо 5 месеца областната структура на ГЕРБ - Русе почете паметта на репресираните от тоталитарния режим  с поднасяне на венец и цветя пред паметника, намиращ се в градинката на площад „Оборище“.

Денят за почит към жертвите на комунистическия режим беше отбелязан за пръв път на 1 февруари 2011 г. С решение от 19 януари 2011 г. на правителството на Бойко Борисов, Министерският съвет обявява 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Датата е знакова за българската история, защото поставя началото на кървавите репресии срещу българския народ. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов