Вокално студио "Слънчеви ноти" с награди от международен фестивал в Албена

Участие взеха 700 деца от Русия, Украйна, Казахстан, Молдова, България, Румъния и Беларус

В тазгодишния ХIХ Международен фестивал с конкурсен характер „Приятели на България“, който се проведе в Албена, на сцената на театър „Албена“, участие взеха 700 деца от Русия, Украйна, Казахстан, Молдова, България, Румъния и Беларус.

Основните му цели бяха популяризиране и разпространение на българската култура, традиции, таланта и знанията на българските деца и младежи, както и създаване и укрепване на международните контакти, чрез детското творчество. Партньори на фестивала са МОН, Министерство на културата, Съюза на Българските композитори, Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров“, БНТ, БНР, и други. Най-добрите представени постижения от тези конкурси намират място в поредиците "Да запеем заедно" и "Добри практики", които се издават от МФПДТ "Приятели на България".

От вокално студио „ Слънчеви ноти“, с вокален педагог Наталия Константинова, участие взеха трима солисти. Международното жури, под председателството на композитора Хайгашод Агасян, присъди следните награди на децата:

- В младша възрастова група, от 25 явили се участници, Виктория Петрова спечели първа награда;

- В средна възрастова група се явиха 36 участници и Марчело Петров взе втора награда;

- В младежка възрастова група, от 25 участници, Явор Геров взе първа награда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов