Зам.-кметът инж. Димитър Наков откри лятната детска академия на "Бистра и Галина"

Той отправи своите благопожелания към участниците в Академията, към преподавателите и към Фондация „Бистра и Галина“

Днес се състоя откриването на традиционната Лятна академия, която Фондация „Бистра и Галина“ организира за осемнадесета поредна година. На откриването присъства зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков. Той отправи своите благопожелания към участниците в Академията, към преподавателите и към Фондация „Бистра и Галина“. Инж. Наков връчи поздравителен адрес и красив букет на г-жа Здравка Бърдарова, от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

В продължение на две седмици от 2 до 13 юли 2018 г., децата и младежите от град Русе ще се занимават с различни и нетрадиционни занимания под ръководството на преподаватели, професионалисти в съответната област. Тази година, в Академията ще участват 130 деца на възраст от 10 до 18 години.

Академията предлага следните класни стаи: „Начално програмиране“, „Пантомима“, „Играем си на куклен театър“, „Рисуване“, „Оцеляване в дивата природа“, „В чудния свят на растенията“, „От нищо нещо“, „Културно-историческо наследство и археология“, „Дебати и ораторска реч“, „Фотография“ и „Съвременен танц“.

Лятна детска академия се организира със съдействието на Община Русе по програма „Малки творчески проекти“ за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"