Над 800 участници на Фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува"

От името на кмета Пламен Стоилов, събитието официално откри зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков

В село Сандрово се провежда за седма поредна година традиционен фолклорен фестивал „Сандрово пее и танцува“. Участие в него вземат над 800 души от 60 групи. Те се състезават в осем раздела - автентичен фолклор, изворен фолклор, обработен фолклор, авторски обработки на песни, клубове за народни хора, дуетни изпълнения, индивидуални изпълнители до 18 и над 18 години.

От името на кмета Пламен Стоилов, събитието официално откри зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, който връчи поздравителен адрес на кмета на с. Сандрово г-н Божидар Стоилов и поздрави организаторите и участниците във фестивала.

Гост-изпълнител на тазгодишното издание на фестивала беше Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с главен художествен ръководител г-н Богдан Донев.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Русе чрез програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, Политическа партия ГЕРБ, Кметство Сандрово и НЧ „Васил Левски – 1928“ – с. Сандрово, както и с финансовата подкрепа на сем. Здравка и Валентин Йорданови.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов