Народният представител Пламен Нунев присъства на откриването на фестивала „Русе - Ритъм & Марш“

Церемонията се състоя на площад «Свобода» в центъра на Русе

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев участва в откриването на второто издание на международен младежки мажоретен фестивал „Русе - Ритъм & Марш“. Церемонията се състоя на площад «Свобода» в центъра на Русе, като в нея се включиха още заместник-кметът на Община Русе Димитър Наков и много гости. Над 200 мажоретки дефилираха първо по ул. „Александровска“. Момичетата от България, Румъния и Словакия, както и малки мажоретки от русенските детски градини, показаха своите способности, водени от фанфарна музика от Ветово. Специални грамоти получиха всички малки участници от детските градини.

„Русе – Ритъм & Марш“ продължи парадни композиции. По този начин бе поставен символичен край на българското председателство на Съвета на ЕС в Русе.

Утре ще бъде представянето на художествени мажоретни композиции от 11:00 часа на сцена до Съдебната палата.

Във второто издание на фестивала участват двукратните световни шампиони на мажоретното изкуство формацията „Сасетки Хлоховец“ от Словакия, Балканските лауреати „Милениум“ от Брашов, Румъния и 8 състава от градовете София, Бургас, Плевен, Разград, Тутракан и домакините „Екстрийм“ от Русе.

В неделя започва церемонията по награждаването и заключителната програма за закриване на фестивала.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов