Светлана Ангелова и Андриан Райков присъстваха на откриването на фестивала ''Сандрово пее и танцува''

Официалното откриване на събитието бе в сградата на читалището

Народните представители от ГЕРБ-Русе Светлана Ангелова и Андриан Райков присъстваха на откриването на фестивала ''Сандрово пее и танцува'. Официалното откриване на събитието бе в сградата на читалището, като то бе уважено от заместник – кмета на Община Русе Димитър Наков, общински съветници и много гости.

Фолклорният фестивал „Сандрово пее и танцува“ събра над 800 участници на различна възраст от над 60 групи. Фестивалът е с конкурсен характер в осем раздела – автентичен фолклор, изворен фолклор, обработен фолклор, авторски обработки на песни, клубове за народни хора, дуетни изпълнения, индивидуални изпълнители до 18 и над 18 години.

„За пореден път това красиво населено място от Община Русе е сцена за изява на множество талантливи деца, младежи и възрастни самодейци в областта на българското народно песенно, инструментално и танцово изкуство. Оценяваме високо тяхната работа и голям ентусиазъм, с който се включват в новото начинание, чиито начало положиха преди няколко години родолюбци като г-н Стоилов, настоятелството на народно читалище "Васил Левски" - Сандрово и клуб по български народни хора "Сандровче", се казва в приветствието на Ангелова и Райков.

Светлана Ангелова и Андриан Райков приветстваха кмета на Сандрово Божидар Стоилов, художествените ръководители, които с всеотдайност, любов и професионализъм разкриват пред младите поколения красотата на българския фолклор. Те споделиха задоволството си, че регионалното събитие се е превърнало в ежегоден празник на неповторимата ни самобитност и народност, в триумф на красота, багри и ритми, сътворен от даровити и темпераментни следовници на българския дух.

Празникът започна с изпълнения на домакините от Народно читалище „Васил Левски – 1928“ – Сандрово. Гост-изпълнител на тазгодишното издание на фестивала е бъде Фолклорен танцов театър „Найден Киров“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов