Фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува" ще се проведе на 30 юни

До момента са регистрирани около 800 участници на различна възраст от над 60 групи

На 30 юни 2018г. /събота/ в Сандрово ще се проведе за седма поредна година, станалия вече традиция ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „САНДРОВО ПЕЕ И ТАНЦУВА“. До момента са регистрирани около 800 участници на различна възраст от над 60 групи. Фестивалът ще е с конкурсен характер в осем раздела:

- Автентичен фолклор;

- Изворен фолклор;

- Обработен фолклор – ДТС;

- Авторски обработки /песни/;

- Клубове за народни хора над 18 години;

- Дуетни изпълнения;

- Индивидуални изпълнители до 18 години;

- Индивидуални изпълнители над 18 години.

Целта е да се осигури възможност за изява на любителските клубове за народни песни и танци от всички краища на страната, с което да се стимулира интереса и любовта на поколенията към фолклорното наследство. Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Русе чрез програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, политическа партия ГЕРБ, Кметство Сандрово и НЧ „Васил Левски – 1928“ – с. Сандрово, както и с финансовата подкрепа на сем. Здравка и Валентин Йорданови. Празникът ще започне в 9:30ч. с изпълнения на домакините от НЧ „Васил Левски – 1928“ – с. Сандрово, а в 10:30 ч. ще се състои официалното откриване на събитието. По програма участията ще продължат до около 19:30ч. За всички клубове е осигурен безплатен обяд. Гост-изпълнител на тазгодишното издание на фестивала ще бъде Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с главен художествен ръководител г-н Богдан Донев, който в обедната почивка ще изнесе богата концертна програма.

Журито на фестивала е в състав:

  • Мъгърдич Астхигян – хореограф;
  • Величка Бистрашка – хореограф;
  • Румяна Русева – преподавател по народно пеене в национално училище по изкуства град Русе, диригент ФТТ „Найден Киров“.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов