Министър Нанков посреща в Русе румънския вицепремиер Пол Станеску

Тя ще се осъществи в крайдунавския град днес - Международния ден на река Дунав

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Пол Станеску ще бъде на работна визита в гр. Русе по покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Тя ще се осъществи в крайдунавския град днес - Международния ден на река Дунав.

В рамките на посещението в гр. Русе, министър Нанков и вицепремиерът Станеску ще проведат двустранна среща, на която се очаква да бъдат обсъдени широк кръг теми от взаимен интерес като перспективите за развитие на регионите, включително чрез изпълнението на трансграничните програми и реализацията на Дунавската стратегия, възможностите за изграждане на трети мост на Дунав и др.

По-късно двамата ще открият изложба, която ще покаже на гражданите и гостите на гр. Русе най-добрите снимки от конкурса на МРРБ „Една река – десетки райски кътчета“. Целта на надпреварата, в която се състезаваха над 630 снимки, е да популяризира природните красоти на река Дунав и да стимулира развитието на туризма в региона. Очаква се на откриването на изложбата да присъстват областният управител на Русе Галин Григоров, кметът на града Пламен Стоилов и депутати.

Съвместната пресконференция на Николай Нанков и Пол Станеску в 12 ч. на 29 юни, петък, в зала 1 на Областната и общинска администрация. Официалното откриване на изложбата ще бъде в 12.30 ч. на пл. "Свобода" (при лошо време - фоайе на Пленарна зала).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов