Народнитe представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова се включиха в русенския карнавал

Депутатите бяха заедно в ритуално шествие, водено от известния волейболист от близкото минало и русенец Любо Ганев

Народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова се включиха в най-пъстрото събитие в летния календар на Русе и най-значимо в културния календар на дунавската ни столица – карнавала. По традиция той се провежда на 23 юни. През годините Русенският карнавал се е превърнал в традиция за свобода на изявата, чрез всички форми на уличното изкуство – шествия, танци, игри, състезания. В навечерието на Еньовден, Русе е сцена за индивидуални и групови изяви, като се състезават идеи, неочаквани импровизации и нестандартни решения.

Депутатите бяха заедно в ритуално шествие, водено от известния волейболист от близкото минало и русенец Любо Ганев, което съпътства пренасянето на Световната купа по волейбол от сцената пред Държавна опера – Русе до сцената пред Съда.

Карнавалът бе открит официално и бе коронован новият Цар - Любо Ганев. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов му връчи символичния ключ на града.

Забавления, игри и много награди очакват участниците, а карнавалът е без възрастови ограничения. Предвидени са и специални награди за тематично представяне на семейства, родствени групи, приятелски кръгове, съседи и цели квартали.

На карнавала участват още Миро, Бате Енчо, Дара и Лос Памбос със специалното участие на Рей Хернандез – музикант от Венецуела и IDance Studio на Каталин и Андреа от Румъния.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов