Разследват сигнал за нанесена телесна повреда на мъж, след скандал и стрелба

Започнало е изясняване на случая в хода на образувано досъдебно производство

В Първо РУ се разследва сигнал за нанесена телесна повреда на мъж, след скандал и стрелба. На 16 юни около 23:00 часа в ОДМВР – Русе е постъпил сигнал от спешно приемно отделение на УМБАЛ "Канев"-Русе, за приет при тях млад мъж, пострадал при стрелба с пистолет. В медицинското заведение веднага са изпратени служители на Първо РУ за изясняване на случая.

Полицаите са установили там двама мъже на 21 и 28 години. Те разказали на униформените, че били нападнати от трима в градинка в междублоковото пространство зад бл. „Вяра“ в Русе и се сбили с тях, като при свадата единият от нападателите извадил въздушен пистолет, с който произвел изстрели и ранил 21-годишния в окото, гърба, ключицата и единия крак.

След това тримата се отправили в неизвестна посока с лек автомобил. 21-годишният е бил настанен в очното отделение на болницата. Дежурна оперативна група на полицията е извършила оглед на посоченото местопроизшествие. Започнало е изясняване на случая в хода на образувано досъдебно производство  за престъпление по чл. 128 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов