Народният представител Пламен Нунев се срещна с посланици на 9 държави

Инициативата беше организирана от Посолството на Република България в Букурещ

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, областният управител на област Русе Галин Григоров и кметът на Басарбово Николай Колев посрещнаха днес посланиците на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България в Румъния. Това стана в скалния манастир „Свети Димитър Басарбовски“ с участието на местни духовници от Русенската митрополия.

След кратко запознаване с историята на Басарбовския манастир гостите имаха възможност да опознаят отблизо традиционния монашески бит и традиции. Те подчертаха, че изключително рядко може да се види подобно съчетание между природа, културно и исторически наследство, като повечето от тях заявиха, че за първи път посещават региона. По време на срещата Пламен Нунев отбеляза значението на добрите международни взаимоотношения за напредъка на всяка страна. Освен традиционните икономически връзки е необходимо да се поставя акцент и върху културното наследство, като това би допринесло за популяризирането на културата на всяка държава пред света, а също и за развитието на туризма.

Дипломатите бяха поканени да посетят отново Русе за по-дълъг период и да се запознаят с неговото уникално културно-историческо наследство. Инициативата беше организирана от Посолството на Република България в Букурещ и е във връзка с родното председателство на Съвета на Европейския съюз.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов