Премиерът на пътя за Слънчев бряг: Приказва се лесно, строи се трудно

Новините

15-06-2018, 19:25

Снимка:

Gramofona.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов иска подробен разчет за средства за здравеопазване и социална политика

Бойко Борисов откри историческата отсечка към най-големия ни курорт

ова, че е нов пътят не означава, че трябва да се кара неразумно. Само днес на Летище "Бургас" са кацнали 35 000 души, а тази година ще минат 3 млн. Затова строим. От 40 години е обещавано, от 40 години го няма. Приказва се лесно, строи се трудно. Този път е чакан цели 40 години". Това каза министър-председателят Бойко Борисов по врме на откриваето на най-натоварения път за морето, този към Слънчев бряг. 

По думите му, отсечката е с най-много смъртни случаи на пътя. Четирилентовата отсечка от Поморие до Ахелой и обхода на курортния град ще спре сериозните задръствания към Слънчев бряг.
Мащабният обект се явява един от последните етапи по цялостното разширение на пътя Бургас - Слънчев бряг. От август тази година започва и последният - обходът на град Поморие.
Новото четирилентово трасе е с обща дължина над 9 км. От тях 4,4 км са обходният път на Ахелой, а 4,7 км е реконструираният участък между Ахелой и Поморие. Проектите са изпълнени със средства от републиканския бюджет.

Проектът е изпълнен предсрочно без никакъв компромис в качеството, подчерта от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов