"Медицински център д-р Кунев" за асистирана репродукция отвори врати в Русе

Проф. Белоев приветства присъстващите и поздрави целия екип на медицинския център

Днес се проведе официалното откриване на „Медицински център д-р Кунев“. На събитието присъстваха директорът на дирекция „Здравни и социални дейности в Община Русе Мариела Личева, председателят на ОбС – Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. д.т.н. инж. Христо Белоев, д-р Александър Кунев и екипът му, както и гости.

Проф. Белоев приветства присъстващите и поздрави целия екип на медицинския център. Г-жа Личева връчи поздравителен адрес и икона на Богородица на д-р Кунев, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, с пожелание за успешно развиване на новия център. Тя допълни, че новооткритият център е от изключителна значимост, тъй като подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми е един от приоритетите на Община Русе. От нейните думи стана ясно, че от програма „Асистирана репродукция“, която Общината изпълнява през последните 10 години, се възползват между 30 и 40 двойки ежегодно. Тя пожела на добър час на д-р Кунев и неговия екип и още много поводи за гордост.

“Медицински център д-р Кунев” е модерен и съвременен център, включващ в дейността си специализирана извънболнична помощ по акушерство и гинекология, хирургия, урология, педиатрия, образна диагностика. Лицензиран е да извършва дейности по асистирана репродукция. Инвестицията в апаратура и обучение на персонала, заедно с модерното оборудване позволява на медицинските специалисти да осъществяват всички методи за асистирана репродукция. Оборудван е с нова съвременна апаратура за диагностика по световни стандарти в медицината и висококвалифициран персонал.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов