Над 60 русенски деца научиха повече за праисторическите хора и начина им на живот

Заниманията по проекта продължават и през следващите месеци

Първите 60 деца, разпределени в три групи, преминаха успешно обучението за праисторическите хора и техният начин на живот. Заниманията са част от проект „Един ден от  живота на праисторическия човек“ на ТД „Приста“, който се осъществява по Програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“.

В голямата скална ниша близо до хижа „Алпинист“ при с. Басарбово участниците имаха възможност да се включат в изработването на оръжия за лов (копия, лъкове и стрели), да палят огън по начин, по който са го правели древните хора, без клечки кибрит, да  приготвят храна на жар и  да рисуват с въглен. За автентичното пресъздаване на всекидневието на палеолитния човек на децата помогнаха инструктори от ТД „Приста“, художник от Русенската Художествена галерия и археолог от Регионален исторически музей - Русе

Заниманията по проекта продължават и през следващите месеци. Те са подходящи за деца от 5 до 15 години и са с вход свободен след предварително записване на телефон 0888 22 12 34. Максималният брой на децата в една група е 20.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов