50 декара посеви пшеница спасиха плевенските пожарникари

За периода от 8 юни до 11 юни служителите от РДПБЗН са взели участие в 15 произшествия.

За периода от 8 юни до 11 юни 2018 година служителите от РДПБЗН са взели участие в 15 произшествия. Пожари в сухи треви са регистрирани в ж.к. „Дружба, село Брест, град Червен бряг, местността „Маркова могила” край Червен бряг, Гулянци и град Белене. Служители от РСПБЗН – Плевен са потушили пожар в отпадъци в Плевен на улица "Осъм". След бързата намеса на пожарникарите при произшествията не са нанесени значителни материални щети. Причините за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън и човешка непредпазливост. 

През изминалото денонощие са оказани шест технически помощи – оказване съдействие за залавяне на змия на зоополиция към 02 РУ гр. Плевен - мазе, изба в село Ясен, паднали клони на пътното платно на пътя между град Искър и град Долни Дъбник, на пътя между село Гостиля и село Долни Луковит и на пътя между село Горна Митрополия и село Староселци; измиване на пътното платно след ПТП в Плевен на улица „Г.М Димитров“, както и отключване на апартамент в Плевен ж.к „Сторгозия“ .

50 декара посеви пшеница спасиха плевенските пожарникари на 9 юни. Сигнал за горящия житен блок е постъпил в 23:04 часа в Оперативен център при  РДПБЗН – Плевен. До пристигането на служителите от РС ПБЗН – Гулянци пламъците са унищожили два декара посеви пшеница. Причините за инцидента са в процес на установяване.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)