Ученически конкурс „Снимките разказват“

Дунав

10-06-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът връчи парична премия и знаме на Русе на Спортен клуб по тенис на маса „Дунав“

Под патронажа на Областния управител на област Русе

Във връзка с националните честванията на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея, Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва Русе (РСОСЗР), в партньорство с Регионално управление на образованието Русе (РУО), Държавен архив Русе и Военен клуб Русе, организират областен ученически конкурс на тема „Снимките разказват– спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”.

Конкурсът се провежда под патронажа на Областния управител на област Русе и неговата основната цел е да провокира интереса на подрастващото поколение към родовата история, родния край и да ги предизвика да направят първи крачки в историко-издирвателната дейност.

В родолюбивата инициатива могат да вземат участие ученици от училищата в област Русе в две възрастови групи, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас.

Подготвените творби следва да бъдат подадени в срок до 2 ноември (петък)  2018 г. в офиса на РСОСЗР, ул. ”Александровска” 77 или в РУО, ул. Църковна независимост 18 (на вниманието на г-жа Петя Лазарова, старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия).

Предвидено е отличените участници  да бъдат наградени  на 19 ноември 2018 г. – Ден на Сухопътните войски. Официалната церемония ще се състои в салона на Военен клуб Русе.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)