Заключителна среща по проект„Опазване на почвите в България“

Дунав

10-06-2018, 09:00

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евродепутатът Илхан Кючюк организира семинар за за земеделския сектор в Русе

По него работи екипна Русенския университет

На 12 юни (вторник) в Канев център от 10:00 ч. ще се проведе заключителната среща по

проекта „Опазване на почвите в България“, по който работи екип от

Русенския университет. Завършва  проект AGR0049.20140328 „Опазване на почвите в България“ и в тази връзка бихме желали да ви покажем повече за цялостните резултати от приложението на новите технологии за опазване на почвите, съобщават организаторите. 

На тези, които сега навлизат в това направление ще  покажат  как да приложат резултатите в земеделските стопанства, да опазят почвите, да намалят разходите и да увеличат добивите.

Ще бъдат огласени  резултатите и натрупания опит от четиригодишните ни изследвания и сътрудничеството ни със земеделски производители. През цялото време работихме заедно с водещи наши и американски експерти, а на срещата в Канев център професор Харолд Ван Ес от Университета Корнел, президент на Общността на Агрономите в САЩ, ще представи някои практически аспекти за опазването на почвите и тълкуване на резултатите от последните новости в изследванията.

Гости на събитието ще бъдат представители на Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България, Министерството на земеделието и храните, Федерацията на научно-техническите съюзи, областните и общински земеделски служби, Националната служба за съвети в земеделието, както и представители на научни институти и университети.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов