Официалното откриване на шестия регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018

Мисия

09-06-2018, 17:20

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Монголия открива почетно консулство в Русе

На събитието присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров

Днес, на стадион „Дунав“ в Русе се проведе официалното откриване на шестия регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018. На събитието присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, председателят на ОС на БФС Русе Димитър Димитров и Кирил Глушков – мениджър Събития в „Каменица“ АД. Сред официалните гости бяха и „Радостта на народа“ Божидар Искренов и шефът на футболните съдии в Русе Любомир Войков.

„Благодаря на организаторите, че провеждат това чудесно състезание, което тук в Русе, безспорно, се превръща в един прекрасен празник“, заяви Григоров и пожела на участниците здраве, спортен дух и много победи.

Турнирът Каменица Фен Купа се провежда за 16-та поредна година и е най-масовият любителски футболен турнир. В регионалните полуфинали, взимат участие 32 отбора от четири областни града. Русе беше представен от 18 отбора, Силистра – от 3 отбора, Разград – от 7, а Търговище – от 4.

 

Над 80 отбора от областта се включиха в тазгодишните квалификации на Фен Купа. Откриването на турнира в крайдунавския град за поредна година беше придружено с много емоции. Настроението беше подсилено и от интересен демо-мач между сборен тим на община Русе и журналисти срещу ветераните на ФК „Дунав“, който завърши с резултат 4:2 за ветераните.

 

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Русе продължава и утре с фазата на директните елиминации. Името на новия регионален шампион ще стане ясно веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч. В почивката преди него ще се проведе още един много интересен мач между фен-клубовете на „Астън Вила“ и „Дунав“ Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов