Зам.- кметът Карапчански откри Парада на ретро автомобили и мотоциклети

Мисия

09-06-2018, 15:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът и русенци почетоха жертвите на Холокоста

Градът ни да се гордее с това отличително събитие, заяви той

Днес, заместник-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански откри четвъртото издание на Парада на ретро автомобили и мотоциклети от името на кмета Пламен Стоилов. 

„За четвърта поредна година имаме прекрасната възможност да се насладим на уникални класически возила от цяла България и от чужбина, част от които се представят за първи път в нашия град. Водени от желанието да утвърдим Русе като атрактивен туристически център, Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Авто-мото клуб „Русчук“, заедно със своите партньори, направихме така, че градът ни да се гордее с това отличително събитие“, заяви той. 

В тазгодишното издание участват близо 80  автомобилa и мотоциклетa от Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Ретро возилата са създадени в периода между 1920 - 1987 година и са от почти всички по-известни марки, като някои се показват за първи път в Русе. И по време на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе беше включено специалното участие на Русенския университет „Ангел Кънчев”, който ще представи своите екологични автомобили на бъдещето. За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха  русенската група „Soda A’coustic“ и поп изпълнителката Маги Джанаварова. 

По-рано през деня ретро автомобилите  дефилираха по централните улици на Русе, като в маршрута бяха включени бул. „Христо Ботев“ – бул. „Бозвели“ - ул. „Борисова“ – бул. „Генерал Скобелев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Александровска“. 

От 16 часа днес ще се проведе награждаване, като победителите ще бъдат определени от жури, в което ще влязат експерти в областта на автомобилизма от Русе, Стара Загора и Бургас. Чрез жребий ще бъде определен победител сред зрителите, който ще има възможност да се повози в автомобила или мотоциклета - фаворит на публиката. 

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и се организира от Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе. Парадът се реализира и с подкрепата на „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе, застрахователна компания „Булстрад“ и фирмите „Ас Строй“, „Витте аутомотив“, „Хускварна“, „Строително Оборудване“, „Ауто хит“, „Кауфланд”-Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов