Нови цени за ползване на Градския стадион иска общината

Мисия

09-06-2018, 10:00

Снимка:

ФК "Дунав"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Бъди активен за по-здравословен Дунав!” е мотото на Danube Art Master през тази година

Решението ще се вземе на идната сесия

Нови цени за ползване на Градския стадион предлага общината. Има се  предвид, че стадионът е изцяло ремонтиран и обновен,  предоставят се допълнителни услуги  – съблекални, оборудван медицински кабинет, конферентна зала, видеонаблюдение, ново озвучаване и осветление, стаи за съдии и делегати на БФС, паркинг, периодична поддръжка на терена с косене, торовнасяне, поливане, персонал и поддръжка на имота. Мотивите за новите цени са, че в края на 2016 и началото на 2017 година се извърши мащабен ремонт и модернизация на Градски стадион. Възложител Министерството на младежта и спорта.  Изградени бяха нови електрически мрежи и съоръжения за осветление и модернизиране на стадиона, подменена бе дренажната система, изградена е автоматизирана напоителна система и е положен естествен тревен чим.  Така ФК „Дунав“  се завърна на роден терен.

Предлага се срещите от „А“ футболна група  да  бъдат таксувани по 2050 лева. Ползването на трибуна, каси, права за продажба и търговия с аксесоари да  струва 1780 лева,  а светление – 600 лева иска общината. Ползване на съблекални, съдийска стая, конферентна зала, медицински кабинет, допинг кабинет, стая за делегата да  е 500 лева, предлага местната управа.  И още - озвучаването на срещите  да е за  280 лева, а рекламата на стадиона -350 лева. Разходът за среща възлиза на 5560 лева.

 

Срещите от „Б“ футболна група да бъдат таксувани по 1025 лева, гласи докладната до местния парламент. Ползването на трибуна, включително каси, права за продажба и търговия с аксесоари - 890 лева. Осветлението е на цена 300 лева, а озвучаването- 140 лева. Ако се иска  реклама,  ще струва 175 лева на среща. Ползване на съблекални, съдийска стая, конферентна зала, медицински кабинет, допинг кабинет, стая за делегата ще е 250 лева. общо разходите за тази  група са  2780 лева. Цените са с ДДС. Решението трябва да вземат на следващата сесия общинските съветници.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)