Над 60 участници – в четвъртото издание на Парад на ретро автомобили в Русе

Мисия

08-06-2018, 10:15

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Галина Маркова от Русе пребори рака

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов

За четвърта поредна година, Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и се организира от Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе. Парадът се реализира и с подкрепата на „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе, застрахователна компания „Булстрад“ и фирмите „Ас Строй“, „Витте аутомотив“, „Хускварна, Строително Оборудване„, Ауто хит“  „Кауфланд”-Русе.  Участие в тазгодишното издание до момента са заявили над 60  автомобилa и мотоциклетa от Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Регистрация на участници ще има и в деня на събитието.  Автомобилите, които ще могат да се видят на парада, са от почти всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 - 1987 година.  Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е паркингът на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  В часовете между 11:30 ч. и 12 часа ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе. В маршрута са включени бул. „Христо Ботев“ – бул. „Бозвели“ - ул. „Борисова“ – бул. „Генерал Скобелев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Александровска“.  След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския войн и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли. 

Предвиден е конкурс с десетки награди, сред които:

Награда на Кмета на Община Русе

Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

Награда на Авто –мото клуб „РУСЧУКЪ“

Награда на публиката

Награда на Русенски университет „Ангел Кънчев“

Награди на фирмите-партньори

и други, в зависимост от участниците 

Награждаването ще се състои от 16 часа, като победителите ще бъдат определени от жури, в което ще влязат експерти в областта на автомобилизма от Русе, Стара Загора и Бургас. 

Чрез жребий ще бъде определен победител сред зрителите, който ще има възможност да се повози в автомобила или мотоциклета фаворит на публиката. 

За доброто настроение на участниците и гостите ще се погрижат  русенската група „Soda A’coustic“ и поп дивата Маги Джанаварова. Водещ  на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова. 

И по време на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе ще разчитаме на специалното участие на Русенския университет „Ангел Кънчев”, които ще представят своите екологични автомобили на бъдещето.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов