Областна управа Русе- отличник в „Да изчистим България заедно”

Животът

07-06-2018, 09:38

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Галина Маркова от Русе пребори рака

Тази година голямото чистене е предвидено за 15 септември

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в Националната среща на партньорите на кампанията „Да изчистим България заедно”, която се проведе вчера вечерта в столицата и бе организирана от bTV Media Group.

По време на срещата бяха връчени и първите годишни призове „Чиста игра” за принос към каузата. Областна администрация Русе беше сред номинираните и получи приза „Най-много почистени места”. Григоров заяви,  че тя е заслуга на екипа на Областната администрация и на всеки жител на региона. Той изрази увереност, че и занапред Областна администрация Русе ще оправдае доверието на организаторите.

Отличия имаше за още няколко области-  Разград, Търговище, София-област, Пазарджик и Смолян.

Тази година голямото чистене е предвидено за 15 септември. „Да изчистим България заедно” ще бъде част от най-мащабната гражданска инициатива в света,  ще се проведе едновременно в 150 държави под надслов “World Clean Up Day”. Цели се поне 5% от населението на планетата да бъде ангажирано с проблемите, свързани със замърсяването на околната среда.

Интересен факт е, че през настоящата година заедно с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Националното представителство на студентските съвети ще се създадат регионални информационни кампании. Ще бъде осигурена и възможност на 15 студенти и представители на активни младежки организации да работят за кампанията. Те ще бъдат избрани от регионите, в които са родени, живеят, учат или работят.

Миналата година в цялата страна в кампанията „Да изчистим България заедно” участваха над 300 000 човека,  в Русенска област бяха над 10000.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов