Библиотеката влиза в проект за литературен туризъм

Мисия

07-06-2018, 09:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евродепутатът Илхан Кючюк организира семинар за за земеделския сектор в Русе

Очаква се решение на Общинския съвет библиотеката да осигури временно необходимите средства за финансиране на дейностите по проекта

По пет   литературни туристически пакета и  туристически маршрути ще  бъдат разработени по проект „Писмените съкровища на Долен Дунав“. Той е  одобрен за финансиране от програмата за трансгранично сътрудничество „ Интеррег Румъния – България V-А“ . Регионална библиотека „Любен Каравелов“ е одобрена за финансиране като партньор.

В рамките на проекта ще бъде създаден нов интегриран туристически продукт „Долен Дунав – трансгранична дестинация за литературен туризъм“. В библиотеките в Русе и Крайова ще бъдат изградени два модерни и напълно иновативни за региона литературни туристически атракции, според  най-новите постижения на дигиталните технологии. Ще се направят и  два литературни фестивала-  в Русе и в Долж.

Бюджетът по проекта на РБ „Любен Каравелов“ – Русе е 198 506.60 евро. Нужно е  решение на Общинския съвет  библиотеката  да осигури временно необходимите средства за финансиране на дейностите в размер на 3972.11 евро  до възстановяването им от програмата.

Проектът ще се изпълнява в партньорство между Фондация „Глобални библиотеки – България“, Окръжна библиотека „Александру и Аристя Аман“ Долж  и Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. Общата стойност на проекта е 486 029,02 евро.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов