Учебна компания „VICEM“ на Математическата – най добра в България

Парите

05-06-2018, 09:00

Снимка:

МГ "Баба Тонка"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Концерт на Швейцарския младежки симфоничен оркестър JSO Bern в Русе

И получи покана от евродепутата Владимир Уручев да е в делегацията на Европейския конгрес на младите екопредприемачи

Десетото издание на младежкия предприемачески форум на Джуниър Ачийвмънт „Изгряващи звезди“ се проведе в София на 1 и 2 юни, под патронажа на Министерството на Председателството на България на Съвета на ЕС.

Младежкият бизнес форум „Изгряващи звезди” е заключително събитие на програмите „Учебна компания“ и “JA Startup” на образователната организация JA България и се организира и провежда ежегодно от 2009 г. насам.  Форумът събира на едно място над 350 ученици, студенти, преподаватели, представители на бизнеса и държавните институции, дипломати и медии.

Двудневният формат на форума стартира на 1 юни в София тех парк, където ученическите екипи презентираха на сцена и участваха в т.нар. панелни интервюта. Търговското изложение на учебните стартъпи се проведе на 2 юни от 9 до 18 часа в НДК. Същия ден се проведе официалната церемония по награждаването на най-добрите младежки стартъпи.

Трите ученически екипа от Русенската математическа гимназия „Баба Тонка“ – VICEM, Mister Minds и  Retyres се представиха блестящо.

Учебна компания „VICEM“(Виктория Пенчева, Виктор Дяков, Елена Михайлова и Михаела Дакова от 10 клас) грабна приза „Най-добра учебна компания на България“ и ще вземе участие в състезанието за „Най-добра учебна компания на Европа“ 2018, което ще се проведе в Белград в средата на юли 2018 г.

VICEM спечели специалната награда „Предприемачи на бъдещето“ и получи покана от евродепутата Владимир Уручев да бъде част от делегацията на Европейския конгрес на младите екопредприемачи в Брюксел през есента на тази година.

Учебна компания „Retyres“(Елиязар Ганчев, Георги Саджеклиев, Ивелин Ченков и Максим Къснеделчев от 10 клас) спечели специалната награда на Telelink „Най-голям технологичен потенциал“.

Учебна компания „Mister Minds“ (Божидар Абаджиев, Дарина Добрикова, Лилия Енчева, Илина Маринова от 9 клас) спечели наградата на медиите за млади предприемачи „Малки стъпки към успеха“. В журито се включиха представители на БНТ, Дарик радио, Кариери, Forbes, Дневник, Economy, FM+, Телевизия "Европа", като за първи път към медиите се присъединиха и блогър, и представител на първата мрежа училищни радиа Teen Station.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов