Теодосий Спасов Фолк Квинтет тази вечер в Радио Пловдив

Началото на концерта, който е в рамките на Камерна сцена Пловдив, е в 19.00

Теодосий Спасов Фолк Квинтет гостува в Първо студио на Радио Пловдив тази вечер, информират от медията. Началото на концерта, който е в рамките на Камерна сцена Пловдив, ще е в 19.00.

Теодосий Спасов Фолк Квинтет предлага уникална смесица от джаз, фолк, етно в изпълнение на виртуозния кавалджия Теодосий Спасов и музикантите Пейо Пеев (гъдулка), Иван Георгиев (гайда), Християн Цвятков (китара) и Генади Рашков (тупан). 

В Първо студио на Радио Пловдив те ще изпълнят най-доброто от репертоара си, включително народни песни, претворени в стилистиката на джаза, до който Теодосий Спасов често прибягва по време на сценичните си изяви.

„Кавалджията на света и неговият Фолк проджект бенд са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще ви поведат през всички емоционални състояния, за да ви екзалтират с магията от звуци, която създават“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов