Проблемите на корупцията в България дискутираха на конференция

Животът

04-06-2018, 14:56

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Концерт на Швейцарския младежки симфоничен оркестър JSO Bern в Русе

В Русенския университет

Проблемите на корупцията в Република България обсъждаха в Русенския университет преподаватели и докторанти от Юридическия факултет, Факултет Бизнес и мениджмънт, Института за държавата и правото при БАН, УНСС, Великотърновския университет, Академията на МВР, Варненски свободен университет и Бургаски свободен университет. От практиката се включиха представители на Прокуратурата, КПКОНПИ, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, както и други служители на МВР. Форумът бе организиран от катедрата по „Наказателноправни науки и сигурност“.

Официални гости на събитието бяха депутатите Искрен Веселинов, Крум Зарков и Пенчо Милков; Валентин Колев – зам.-областен управител на Област Русе; Наталия Кръстева – зам.-кмет на Община Русе; Георги Георгиев – административен ръководител Окръжна прокуратура – Русе; старши комисар Теодор Атанасов – директор на Областна дирекция на МВР – Русе.

Докладите, които привлякоха най-сериозно вниманието на аудиторията бяха на проф. Петя Шопова – преподавател в Юридическия факултет на Русенския университет; комисар Павлин Коджахристов – зам.-директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР; Трифон Трифонов – директор на Дирекция „Международна дейност, координация и контрол“ към КПКОНПИ, Николай Колев – директор на ТД Велико Търново към КПКОНПИ; Елеонора Николова – ИД директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР) – 2011-2018г.

Всички участници се обединиха около значимостта на проблемите, свързани с превенцията и борбата с корупцията, като се ангажираха да съдействат за законодателното и институционалното укрепване на нейното противодействие.

На конференцията присъстваха и граждани, които имаха възможност да изкажат мнения и да зададат въпроси на гостите и авторите на докладите. Те се включиха много активно, като зададоха множество актуални въпроси и изразиха гражданската си позиция по темата за корупцията в нашата страна.

Всички предоставени на организаторите доклади ще бъдат публикувани в сборник.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов