Министър Московски : Твърдо подкрепяме позицията на превозвачите за пакета „Мобилност“

Животът

04-06-2018, 14:50

Снимка:

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Концерт на Швейцарския младежки симфоничен оркестър JSO Bern в Русе

Той увери превозвачите, че в рамките на съвета отново ще запознае своите колеги с исканията на българския транспортен бранш

Българската държава твърдо подкрепя позицията и исканията на автомобилните превозвачи, свързани с пакет „Мобилност“ на ЕК. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната среща с представители на бранша.

Министърът и превозвачите отново прегледаха в детайли всички текстове, които са поставени за обсъждане и се обединиха около тезата, че предложенията, които българската страна е внесла в Европейската комисия, са напълно разумни и повече отстъпки и компромиси няма да бъдат правени, защото ефектът от тези промени ще бъде катастрофален за икономиката на държавата, като засегне не само транспорта, но и други сфери.

„В Европейската комисия се пишат закони, които не се знае как ще работят или как ще се контролират. В същото време същите тези закони няма да важат за държави от трети страни, което ощетява българските превозвачи“, изтъкна министър Московски. По думите му на предстоящия съвет на министрите на транспорта на ЕС, който ще се проведе на 7 и 8 юни в Люксембург, по всяка вероятност няма да бъде постигнат общ подход по пакета „Мобилност“. Той увери превозвачите, че в рамките на заседанията на съвета отново ще запознае своите колеги с конкретните искания на българския транспортен бранш.

По време на разговорите беше констатирано, че България получава само частична подкрепа от страните от Централна и Източна Европа.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)